Sådan kan du blive en “fessor” til matematik

Barn foran tavle med matematikstykker
Sådan kan du blive en “fessor” til matematik
Henrik Andersen
-
15/12/2023
-

Matematik kan for mange være svært og uforstående skolemateriale at sidde med. Det kan få mange til at give op og kaste håndklædet i ringen. Men frygt ej, hvis du er en af dem, som sidder i selvsamme situation – for det er der mange, som gør.

Derfor er der nogle relevante og meget nyttige tips i denne artikel, som har hjulpet mange, som har haft svært med matematik, til at blive langt bedre til matematik på sigt. Derfor kan du måske få glæde af de samme tips og komme endnu tættere på at blive en “matematikfessor”.

Brug motion og yoga som pauser eller til at komme frem til løsninger

Mange personer, der har svært ved matematik, gør brug af enten motion eller yoga gennem holdtimer hos f.eks. https://bikramcph.dk/ eller gennem egen selvtræning, når de har brug for en pause imellem matematikopgaverne eller matematikafleveringerne.

Det kan enten skyldes, fordi man er træt i hovedet, man er frustreret over en opgave eller blot har brug for at tænke på noget andet. Her er motion og yoga med til at give fornyet energi, men sætter også gang i helt nye tanker og løsninger til opgaver, der kan være svære eller uoverskuelige at løse.

Dette kan du afprøve selv og få en fornemmelse af, om også du kan mærke en forskel, når du benytter motion og yoga som pauser.

Øv dig på de ting, du synes er sværest

For at blive dygtig til noget, skal man øve sig på det mange gange – og ikke bare i 5 minutter. Det tager tid, men det har i sidste ende stor effekt.

Ved at sætte sig ned og regne en masse opgaver i f.eks. hvordan man beregner gennemsnittet, kvadratroden af et tal eller to brøker ganget sammen, vil man til sidst blive en matematikfessor til det.

Ved at lave en masse opgaver med det, kan du blive den i din klasse, som alle kommer til og vil have hjælp af – for måske er du også rigtig god til at lære fra dig og kan hjælpe andre.

Overvej en mentor til at støtte dig igennem svære tider

Har du hen over en længere periode kunnet mærke, at du har haft problemer med matematik, eller er du kommet på gymnasiet eller universitetet og ikke forstår det nye stof, du lærer, kan det være givende med en mentor ved din side.

En mentor, som kan hjælpe med at forklare stoffet på en mere pædagogisk måde, og som endda kan støtte dig igennem dine opgaver og afleveringer, således at matematik bliver en succes og en god oplevelse.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!