Hvor hurtigt kan et menneske løbe?

Par der løber på en strand
Hvor hurtigt kan et menneske løbe?
Henrik Andersen
-
07/09/2022
-

Hvor hurtigt kan et menneske løbe? Den tanke kan nemt opstå, især når du i fjernsynet ser de lynhurtige atleter sprinte afsted. På forunderligvis lykkes det af og til en atlet at slå den aktuelle verdensrekord. Men selvom sprinterne viser os, hvor hurtigt det er muligt at løbe for et menneske, så er det jo langt fra gennemsnitsmennesket.

Hvis du ikke har trænet din krop til hurtigløb, kan du naturligvis ikke forvente, at du når sprinterne til sokkeholderne. I stedet kan du sammenligne dig med gennemsnittet. Hvor hurtigt kan et menneske løbe set ud fra et gennemsnit, kan derfor være mere realistisk at måle dig selv efter.

Hvor hurtigt kan et menneske løbe i gennemsnit?

Når der regnes et gennemsnit ud på, hvor hurtigt et menneske kan løbe, er der en masse faktorer, som gør sig gældende. Det er for eksempel køn, alder, form, distance osv. Når vi taler om fart, bruger vi gerne kilometer.

Mænd løber med en gennemsnitsfart på 13 km/t, og kvinder løber med en gennemsnitsfart på 10 km/t. Det ser ikke ud af meget, hvis du sammenligner med Usain Bolts 44,72 km/t ved 100 meter sprint, men igen er det menneskets gennemsnitsfart, og altså ikke en topatlets præstation.

Hvor hurtigt kan et menneske løbe sammenlignet med dyr?

Der findes faktisk ikke ret mange dyr, som vi kan hamle op med, når det kommer til hurtigløb. Vi kan faktisk ikke engang vinde over en and. En ko derimod kan vi få en fair konkurrence med, og vi har endda en chance for at vinde, hvis vi bare løber langt nok.

Hvor hurtigt et menneske kan løbe i sammenligning med dyr, afhænger altså selvklart af, hvilket dyr du vil løbe om kap med. Du kan jo prøve at tage udfordringen op med din hund.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!